[1.7.5] No favicons after upgrade

Support requests, bug reports, etc. go here. Dedicated servers / VDS hosting only
dimon222
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 9
Joined: 20 Mar 2013, 18:54

[1.7.5] No favicons after upgrade

Postby dimon222 » 25 Mar 2013, 01:24

Any ideas how can I fix that? :(
I'm using TTR it on Openshift Red Hat Cloud.
It worked before 1.7.5

Rundfunk
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 10
Joined: 19 Mar 2013, 17:00

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby Rundfunk » 25 Mar 2013, 01:55

When you update, the "feed-icons" directory is emptied. If you used the updater, a backup folder will have been made of your installation before the update. You can just copy the "feed-icons" directory from the backup to the application folder and your favicons will be shown again.

dimon222
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 9
Joined: 20 Mar 2013, 18:54

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby dimon222 » 25 Mar 2013, 02:22

Yeah, that was right answer. Thanks.
I just found that my config.php uses folder ico, which is not stated by default and wasn't created after upgrade. I simply copied it.
It now shows some favicons, but not all of them. How can I run scanning for favicons ? I tried double click for updating feeds, but its still not showing rest of favicons, same as ./update.php --feeds.

dimon222
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 9
Joined: 20 Mar 2013, 18:54

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby dimon222 » 25 Mar 2013, 08:11

Lol, it downloads new 1-2 favicons each cron update. :lol:
Guess closed.

And btw, it was soft link for me, not folder ico.

Xor
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 5
Joined: 25 Mar 2013, 16:50

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby Xor » 25 Mar 2013, 16:53

I am having the same issue:
- my config is targetting feed-icons folder
- feed-icons has all needed permissions (777)

and favicons are not retrieved.
Copying the icons from backup directory is indeed a workaround for existing feeds at update time.
However when adding new feeds (or deleting/adding one), the favicon are not retrieved anymore...
Could I be missing something here?

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby fox » 25 Mar 2013, 17:02

Apparently there's a 12h cooldown between favicon checks (except for new feeds) which I completely forgot about.

Xor
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 5
Joined: 25 Mar 2013, 16:50

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby Xor » 25 Mar 2013, 17:07

Ok, good to know!
I just tried adding 2 new feeds, favicons were correctly fetched this time :)
Could the update script be enhanced to keep (or copy from backup) the existing favicons?

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby fox » 25 Mar 2013, 18:12

Yeah, I guess this makes sense. I'll add it for default ICONS_DIR configurations.

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby fox » 25 Mar 2013, 18:36


Xor
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 5
Joined: 25 Mar 2013, 16:50

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby Xor » 25 Mar 2013, 21:10

Thanks, good news! :D

User avatar
HunterZ
Bear Rating Disaster
Bear Rating Disaster
Posts: 60
Joined: 21 Mar 2013, 03:30
Location: Seattle

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby HunterZ » 04 Apr 2013, 03:53

Do the favicons eventually re-download automatically, or is copying from an old version/installation/backup the only practical way to restore them after a manual upgrade?

User avatar
idoxlr8
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 46
Joined: 25 Mar 2013, 20:04
Location: Texas, USA
Contact:

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby idoxlr8 » 04 Apr 2013, 05:03

don't quote me here but it seems I remember that the icons are downloaded only once per 24 hrs.
I just upgraded to the latest trunk and had the same issue... patience... They will eventually dl...

User avatar
HunterZ
Bear Rating Disaster
Bear Rating Disaster
Posts: 60
Joined: 21 Mar 2013, 03:30
Location: Seattle

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby HunterZ » 04 Apr 2013, 08:55

That's all I wanted to know, thanks.

Fortunately I hadn't wiped out my old install yet (had moved it outside of my public_html path) so I was able to just copy the old icons over, but I wanted to know for future reference.

Seems weird to throttle downloading of something so small.

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby fox » 04 Apr 2013, 08:57

12 hours cooldown, mostly because looking for favicons involves downloading index.html (not just checking for /favicon.ico) and we don't want to needlessly generate traffic.

The updater should copy icons now in most cases so...

Usul
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 38
Joined: 23 Jul 2008, 10:36

Re: [1.7.5] No favicons after upgrade

Postby Usul » 04 Apr 2013, 09:33

fox wrote:The updater should copy icons now in most cases so...


… and it works! Updating from 1.7.6 to 1.7.7 via web interface keeps the feed-icons folder content.


Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests