[Bug] "SMTP_PORT not defined" error after update to 1.7.5

Support requests, bug reports, etc. go here. Dedicated servers / VDS hosting only
benedetto
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 13
Joined: 27 Apr 2012, 16:47

[Bug] "SMTP_PORT not defined" error after update to 1.7.5

Postby benedetto » 26 Mar 2013, 02:42

I just updated to 1.7.5. After the update I relaoded the tt-rss page, but I only receive the message that startup failed because of the following error (cf. also attached screenshot):

[quote]
Required configuration file parameter SMTP_PORT is not defined in config.php. You might need to copy it from config.php-dist.
[\quote]

I looked at the config.php-dist to find the mentionned option but there is no such option. I tried to just set this optiom myself as well which also ddn't have any effect. Actually I went back to 1.7.4 because I couldn't make 1.7.5 make work. Any hints?
Attachments
error.png
error.png (18.07 KiB) Viewed 2359 times

timatlee
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 5
Joined: 15 Mar 2013, 20:19

Re: [Bug] "SMTP_PORT not defined" error after update to 1.7.

Postby timatlee » 26 Mar 2013, 03:18

Compare your config.php to config.php.dist. Pardon formatting... Autocorrected on the phone.

Same thing happened to me when upgrading with the debian package.

I expect you will find the smtp port config missing... Either add it, or reconfigure from the config file distributed.

Joschasa
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 34
Joined: 03 May 2010, 11:58

Re: [Bug] "SMTP_PORT not defined" error after update to 1.7.

Postby Joschasa » 26 Mar 2013, 03:25

Just add a define for SMTP_PORT without any value (if you don't use the other SMTP_ variables).
TT-RSS just checks, if the variable is defined.

You could also remove SMTP_PORT from include/sanity_config.php, but then the same error message will appear the next updates again ;)

shabble
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 33
Joined: 18 Mar 2013, 23:40

Re: [Bug] "SMTP_PORT not defined" error after update to 1.7.

Postby shabble » 26 Mar 2013, 03:27


benedetto
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 13
Joined: 27 Apr 2012, 16:47

Re: [Bug] "SMTP_PORT not defined" error after update to 1.7.

Postby benedetto » 26 Mar 2013, 03:52

@shabble:

thanks a lot. It is in the actual 1.7.5 build. Looks like I either overlooked it in the diff or the auto-updater did some stuff it shouldn't... anyway, it works now.

We can mark this as solved.

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: [Bug] "SMTP_PORT not defined" error after update to 1.7.

Postby fox » 26 Mar 2013, 08:47

The updater copies your old config.php, you still need to merge in new stuff yourself.

benedetto
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 13
Joined: 27 Apr 2012, 16:47

Re: [Bug] "SMTP_PORT not defined" error after update to 1.7.

Postby benedetto » 26 Mar 2013, 13:16

I'm aware of that and therefore I diff'ed my config vs. the new config-dist. As the error popped up, I explicitly searched the config-dist for the SMTP_PORT option but as already said, I may have overlooked it.


Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests