Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Support requests, bug reports, etc. go here. Dedicated servers / VDS hosting only
LaneLester
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 20
Joined: 27 Mar 2013, 18:12

Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby LaneLester » 28 Mar 2013, 21:56

I prefer the oldest articles at the top of the list, but setting that option did not accomplish that.

I read the FAQ and did a search before posting this.

Lane

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby fox » 28 Mar 2013, 22:03

f x hotkey doesn't work?

This is getting overhauled/simplified for 1.7.6 btw.

LaneLester
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 20
Joined: 27 Mar 2013, 18:12

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby LaneLester » 28 Mar 2013, 22:06

fox wrote:f x hotkey doesn't work?

This is getting overhauled/simplified for 1.7.6 btw.

I'm using an iPad. :)

I'll look forward to the update.

Lane

kproth
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 5
Joined: 25 Mar 2013, 20:24

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby kproth » 29 Mar 2013, 02:40

fox wrote:This is getting overhauled/simplified for 1.7.6 btw.


Any chance you'll be putting the option into the sort-by dropdown? It would be nice to be able to switch with just two clicks, vs. Drilling down into preferences. Also looking forward to seeing what's cooking.

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby fox » 29 Mar 2013, 08:57

Well, to be fair there's also f x hotkey. Edit: ah, ipad. nvm.

As for the trunk: old sorting removed the fuck away because what was I thinking. There's now:

1. Default (sorts by score, import batch date, pubdate -- newest first; import dates are discussed in another thread somewhere here)
2. Newest first (by pubdate)
3. Oldest first (by pubdate)

I think this makes much more sense.

LaneLester
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 20
Joined: 27 Mar 2013, 18:12

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby LaneLester » 29 Mar 2013, 13:27

fox wrote:There's now:

1. Default (sorts by score, import batch date, pubdate -- newest first; import dates are discussed in another thread somewhere here)
2. Newest first (by pubdate)
3. Oldest first (by pubdate)

I think this makes much more sense.

That looks good. Am I understanding correctly that the above will be in the Preferences, so the listing will always come up the way the user wants it?

Lane

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby fox » 29 Mar 2013, 13:28

It's in the toolbar.

Edit: that's only main UI though, I haven't implemented that in the digest which you might be using on the ipad.
Attachments
2013-03-29_13-28-13.png
2013-03-29_13-28-13.png (7.02 KiB) Viewed 3636 times

LaneLester
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 20
Joined: 27 Mar 2013, 18:12

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby LaneLester » 29 Mar 2013, 13:37

fox wrote:It's in the toolbar.

Edit: that's only main UI though, I haven't implemented that in the digest which you might be using on the ipad.

I should have told you: I'm not using the digest, because I get over a hundred titles daily. On the iPad I'm using the main UI in the Dolphin browser. It works just fine there.

Since I always want oldest first (important because some titles are replies to earlier titles which should be read first), I hope some day there will be a Preference (like there is now, only it's inactive) so I don't have to re-sort every feed daily when I view it.

Lane

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby fox » 29 Mar 2013, 13:42

Whatever you have selected in that dropdown is actually remembered on the server.

LaneLester
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 20
Joined: 27 Mar 2013, 18:12

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby LaneLester » 29 Mar 2013, 14:15

fox wrote:Whatever you have selected in that dropdown is actually remembered on the server.

Perfect!

BTW, just for the record I'm using a commercial shared server account (Hosting Zoom) which houses my websites.

Lane

pansenpeter
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 3
Joined: 03 Apr 2013, 15:51

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby pansenpeter » 03 Apr 2013, 15:58

fox wrote:1. Default (sorts by score, import batch date, pubdate -- newest first; import dates are discussed in another thread somewhere here)
2. Newest first (by pubdate)
3. Oldest first (by pubdate)


in my updated 1.7.6 install the "Default" and "Newest first" options show identical item orders. The scoring itself worked though (effectively highlighting and greying out items). Is this a bug or did I miss something?

cheers!

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby fox » 03 Apr 2013, 16:03

Well it should be identical unless feed article dates jump around, in which case those would be used instead of tt-rss internal dates.

If the feed behaves normally you wouldn't notice a difference.

Edit: looks like there's a bug in there, I forgot to enable bumping highest scored articles up.

https://github.com/gothfox/Tiny-Tiny-RS ... e2092bc1fd

pansenpeter
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 3
Joined: 03 Apr 2013, 15:51

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby pansenpeter » 03 Apr 2013, 16:19

Thanks for the quick reply! I guess this will solve the problem.

User avatar
eliotcougar
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 13
Joined: 03 Apr 2013, 21:22
Location: Puschino, Russia
Contact:

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby eliotcougar » 03 Apr 2013, 23:42

Another confusing behavior noticed.
"f x" shortcut seems to switch between "Default" and "Oldest First" orders, but "Default" isn't equal to "Newest First", right?..
Here's what I find confusing: Switch order to "Newest First", press "f x" (Oldest), press "f x" again (Default), press "f x" (Oldest again)... So, you can't switch to "Newest First" with that shortcut...
Maybe "f x" should cycle through "Default-Newest-Oldest-Default"?..

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: Option to Sort Oldest First Doesn't Seem to Work.

Postby fox » 03 Apr 2013, 23:47

Yeah that's because the option should toggle oldest first, not cycle stuff, for backwards compatibility (also newest first is useless most of the time, it's a kludge for terrible broken feeds). You should be using default in the first place.

I guess it could remember the previous value and toggle between those or something.


Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests