af_readability oddity on fresh install

Support requests, bug reports, etc. go here. Dedicated servers / VDS hosting only
Not a robot
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2016, 13:53

af_readability oddity on fresh install

Postby Not a robot » 21 Apr 2017, 19:09

Hi, not sure if this should be in Support or Themes and plugins, but...

I'm wondering if anyone else is having problems with the built in plugin af_readability? I have a fresh install (details below), and wasn't having problems on another server using PHP 5.4, MySQL and whatever version of tt-rss was current on git in December.

The standard format for Arstechnica posts for example, is a picture, followed by text. When af_readability is enabled, one of two things happen in tt-rss. The initial picture appears, then either the post starts from the first <a href> link, missing all of the previous text, or all of the text up to that link will appear as a link to code.google.com/<the actual post URL>. If I disable af_readability the post looks fine. I can live without af_readability, I'm just worried that something is broken on my install.

Feed: http://feeds.arstechnica.com/arstechnica/index

On io9 af_readability doesn't seem to be working at all, yet it was on the older install. As someone mentioned elsewhere, Gawker seem to have screwed up the "VIP" RSS feeds, so I switched to "full" last year.

Feed: http://feeds.gawker.com/io9/full

Myfeedsucks looks fine for both feeds.

Using: Centos 7.3.1611, PostgreSQL 9.2.18, PHP 7.1.4, nginx/1.12.0, Tiny Tiny RSS v17.1 (0eed023) via git.

Is anyone else seeing the same or have I broken something? Could the OPML "with settings" import have caused an issue? I'm happy to do some debugging or try a different plugin.

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: af_readability oddity on fresh install

Postby fox » 21 Apr 2017, 19:42

i've just subbed to your ars technica feed, and it looks normal to me, after readability:

https://fakecake.org/uploads/2017/04vd7Geb.png

maybe something else is screwing with things, but i'm not sure what it could be. it would helped if you shared the post and linked it here so i could take a look at the html.

readability fails sometimes because it's all about guessing. however, in this case i don't think the library is at fault, it's something else.

>Is anyone else seeing the same or have I broken something? Could the OPML "with settings" import have caused an issue? I'm happy to do some debugging or try a different plugin.

all of this is *extremely* unlikely, especially the opml

Not a robot
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2016, 13:53

Re: af_readability oddity on fresh install

Postby Not a robot » 21 Apr 2017, 21:54

Attachments
Screenshot from 2017-04-21 19-21-19.png
Screenshot from 2017-04-21 19-21-19.png (539.94 KiB) Viewed 4044 times

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: af_readability oddity on fresh install

Postby fox » 21 Apr 2017, 22:35

i dunno, i have both plugins enabled and this post displays just fine. proxy plugin works on images only and - like other plugins in tt-rss - uses DOM. therefore, it can't possibly screw up document markup.

i suggest you try a clean browser profile / incognito to rule out a badly coded browser addon or maybe privoxy or something gone bad.

Not a robot
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2016, 13:53

Re: af_readability oddity on fresh install

Postby Not a robot » 21 Apr 2017, 23:40

I was getting the same Arstechnica issue on Firefox & Chrome on multiple OS / PCs, so couldn't see a connection. You're spot on though, disabling the EFF's "HTTPS Everywhere" *seems* to have solved the Arstechnica issue. Quite what it is doing, I don't know, as it isn't showing anything as blocked. The same config was ok with the old server too.

Thanks for the push in the right direction!

Not a robot
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2016, 13:53

Re: af_readability oddity on fresh install

Postby Not a robot » 22 Apr 2017, 18:00



Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests